Mreža omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske (M.O.C.A.R.T.) je u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Institutom “Perpetuum mobile” iz Banjaluke i Misijom OSCE u Bosni i Hercegovini u petak (21.06.2019.) realizovala posjetu i debatu u Narodnoj skupštini Republike Srpske u sklopu projekta “Uspostavi dijalog – Mladi žele znati”.

Posjeta mladih Narodnoj skupštini Republike Srpske i debata sa mladim narodnim poslanicima upriličeni su povodom obilježavanja 30. juna, Međunarodnog dana parlamentarizma.

Predsjednik Odbora za pitanja djece, mladih i sporta Narodne skupštine Republike Srpske Davor Šešić i članica Odbora jednakih mogućnosti Narodne skupštine Republike Srpske Andrea Dorić održali su, u prostorijama parlamenta u Banjaluci, debatu sa predstavnicima omladinskih organizacija i studentima Univerziteta u Banjaluci o pitanjima koja se tiču mladih i primjeni Omladinske politike Republike Srpske.

Predsjednik Odbora za pitanja djece, mladih i sporta Davor Šešić izjavio je da je cilj razgovora narodnih poslanika sa mladima da ta populacija sagleda mogućnosti kako da aktivnostima i prijedlozima može da utiče na donošenje rješenja značajnih za njih.

Članica Odbora jednakih mogućnosti Andrea Dorić rekla je da su mladi zainteresovani za učešće u kreiranju za njih bitnih politika i zakonskih rješenja koje donosi Narodna skupština, a predlažu ih dva nadležna ministarstva – Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, koje je i predlagač Omladinske politike Srpske. Prema njenim rječima, učešćem mladih u kreiranju dokumenata, posebno Omladinske politike može se doći do kvalitetnijih rješenja.